18/04/2018

Lof en dank kregen we naar aanleiding van de door ons georganiseerde regiobijeenkomst op 18 april 2018 in Bilderberg Hotel De Klepperman. 

        

Veel waardering was er ook voor de manier waarop de drie inleiders van het thema ‘Burgerparticipatie: met elkaar voor elkaar’: Nadya Aboyaakoub (wethouder Nijkerk, PRO21), Madeleine van Toorenburg (vice-fractievoorzitter Tweede Kamer, CDA) en Bertien Houwing (wethouder Amersfoort, D’66). Met hun – vaak zeer persoonlijke – verhalen, gaven ze een goede aftrap voor de discussie over burgerparticipatie in het algemeen en over wat wij daar als Lionsorganisaties aan kunnen bijdragen. Dagvoorzitter Menno Spaan (Haagse Beek organisatieadvies ten behoeve van de publieke sector) gaf richting aan die discussie en inventariseerde de diverse meningen op een ludieke manier: deelnemers konden per mobiele telefoon persoonlijke opvattingen intoetsen, die dan via schermen meteen zichtbaar werden voor alle aanwezigen. 

      

                                      

    

Om de 77 aanwezigen van de 10 deelnemende Lionsclubs ook echt met elkaar in contact te brengen, was er een ‘vermengende’ tafelschikking gemaakt. De Pubquiz van Sigmund Beitler aan het begin van de avond, waarbij per tafel vragen moesten worden beantwoord, droeg daar zeker ook aan bij.
Zonevoorzitter Hans Kursten maakte aan het einde van de avond bekend welke Lionsclub volgend jaar de Regiobijeenkomst ‘mag’ organiseren: LC Amersfoort.

Tekst: Ab van Doorn  Foto's: Jaap Burger