06/07/2020

Hulpdienst Hoevelaken vernieuwt website met steun Lions

         


De Lions Club Hoevelaken kiest ieder jaar een goed doel uit ter ondersteuning. Het afgelopen clubjaar was dit de Hulpdienst Hoevelaken. De Hulpdienst bestaat dit jaar 35 jaar en biedt met beperkte middelen en ruim vijftig vrijwilligers een helpende hand aan inwoners van Hoevelaken die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Rick Eising, bestuursvoorzitter van Hulpdienst Hoevelaken, vertelt hoe de financiële bijdrage van de Lions ingezet is: “Onze website was gedateerd en voldeed niet aan de nieuwe wetgeving rondom privacy. Onze site is een middel waarmee mensen ons makkelijk kunnen vinden en daarmee cruciaal voor onze dienstverlening. Hulpvragen komen deels binnen via de site en ook nieuwe vrijwilligers melden zich daar aan. Daarnaast is het ook een communicatiemiddel met onze vrijwilligers.” 

De Hulpdienst Hoevelaken biedt hulp aan de inwoners van Hoevelaken die bij ziekte, handicap, leeftijd of vanwege andere omstandigheden geen beroep kunnen doen op bestaande hulpinstanties, familie of bijvoorbeeld buren. De Hulpdienst is afhankelijk van subsidies van de gemeente en donaties van vriendelijke mensen en organisaties. “Het is geen vetpot en de kosten voor de website hakken dan ook flink in ons budget waar wij onze dienstverlening uit financieren. De bijdrage van de Lions heeft ons over de streep getrokken om de website aan te kunnen pakken”, aldus Rick.
Voor de Lionsclub is de Hulpdienst geen onbekende: In 1985 waren zij betrokken bij de oprichting en ook in 2014 hebben ze de Hulpdienst kunnen ondersteunen. 

Heeft u hulp nodig? Of kent u iemand die hulp kan gebruiken? Op de (vernieuwde) website van de Hulpdienst Hoevelaken kunt u exact lezen welke hulp zij kunnen bieden.
Hier kunt u zich ook aanmelden als vrijwilliger: www.hulpdiensthoevelaken.nl