Een ovationeel applaus viel topviolist Lisa Jacobs ten deel na haar concert zondagmiddag in de Stuw te Hoevelaken. Het publiek was laaiend enthousiast over haar optreden dat gebeurde in combinatie met The String Soloists. Op innemende en charmante wijze leidde ze al haar strijkpartijen in met een korte introductie. Vervolgens speelde ze Vivaldi, Locatelli, Paganini en nogmaals Locatelli. 
Jacobs wordt geroemd vanwege haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, haar frisse uitstraling en haar verrassende podiumpresentatie. Ze won diverse internationale prijzen.

De AED-stichting en ook scouting Hiawathas mochten daar bij zijn als goed doel van die middag.

Lisa Jacobs begon haar programma door op hartstochtelijke wijze het publiek uit te leggen wat er op het programma stond. De jonge topvioliste bespeelde op haar ter beschikking gestelde Rugieri viool uit 1683 A Vivaldi Lente, waarbij je de vogels hoorde twitteren. Als publiek werd je als het ware de Lente ingezogen.  Met grote passie werd daarna Locatelli Vioolconcert in c klein gespeeld door de nog jonge violiste.
Haar manier van spelen en haar frisse charmante uitstraling zorgde ervoor dat het aanwezige publiek laaiend enthousiast was. Het strijkersensemble speelde zonder dirigent wat van de musici veel inzet vergt, doch ze waren prima op elkaar ingespeeld.

In en na de pauze kon het aanwezige publiek genieten van een drankje en bij de twee stands informatie vragen.

Na de pauze werd Paganini en Locatelli vioolconcert in D groot ten gehore gebracht.

Een prachtig hoogstaand programma in Italiaanse sfeer. Welke onder luid applaus van het aanwezige publiek werd afgesloten.

Hierna werd er afgesloten met de wijnproeverij, verzorgd door Vino Mara uit Hoevelaken . Tevens kon men, indien gewenst, nog blijven eten in de Stuw.  Een sfeervolle middag met een hoogstaand programma.

Tekst: Kees van den Heuvel (nijkerkerveen.org)